Graag geven we enige informatie over de toepassing van onze producten. We hebben de verschillende deelgebieden logisch verdeeld in onderstaande categorieen.

Communicatiehulpmiddelen

Mensen communiceren uiterst efficiënt met spraak en andere uitingsvormen.  Deze efficiënte overdracht van informatie tussen mensen is uniek en uiterst belangrijk binnen het dagelijks functioneren. Mensen die niet of zeer slecht verstaanbaar kunnen spreken ervaren dat als een zeer ernstige handicap.  Om deze mensen toch te kunnen laten communiceren wordt voortdurend gezocht naar alternatieven.  KMD is al meer dan 20 jaar actief in de ontwikkeling van deze alternatieven.

Op de juiste manier toepassen van hoogwaardige techniek maakt het mogelijk om hulpmiddelen te maken die de spraak kunnen ondersteunen of vervangen.  De spraakkwaliteit van deze hulpmiddelen wordt steeds beter en ook de bediening wordt steeds efficiënter en doeltreffender zodat de acceptatie door de omgeving en het comfort voor de gebruiker steeds toeneemt.

Bekijk onze communicatiehulpmiddelen

Omgevingsbediening

Wij zijn gewend dat alles aan ons lichaam doet wat het moet doen. Een lichtschakelaar bedienen of een andere zender kiezen op de tv is dus geen probleem. Al deze producten zijn al op u aangepast. Dat wordt anders als u wordt beperkt in lichaamsfuncties. Dan passen deze producten ineens niet meer bij uw mogelijkheden. Om er voor te zorgen dat u dan toch gebruik kunt blijven maken van zoveel mogelijk normale voorzieningen in huis is er standaard domotica die een groot deel van de problemen kan ondervangen. KMD sluit hier op aan door bedieningshulpmiddelen te leveren die perfect aansluiten op de mogelijkheden van de gebruiker.

In veel gevallen echter is de beperking zo ernstig dat standaard domotica niet voldoet. KMD levert daarvoor speciale apparatuur waarmee u met een zeer beperkte restfunctie alles kunt bedienen. Specialisten van KMD helpen u graag met advies en ideeën om u zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Onze medewerkers helpen u graag bij het vinden van de juiste oplossing. Maak hiervoor een afspraak. Het is geheel vrijblijvend.

Bekijk onze omgevingsbediening

Computeraanpassingen

De computer is niet meer weg te denken uit ons leven. Telkens komen er nieuwe toepassingen. Steeds vaker kunnen we zaken alleen nog maar regelen via de computer. Met een functiebeperking kan dat een hele uitdaging worden. Bijna alles is afgestemd op mensen zonder functiebeperking. Om de computer toch toegankelijk te maken zijn er diverse aanpassingen op de markt. Zo kunt u denken aan toetsenborden met vergrootte toetsen, oogbediening, aanwijslampjes en vele andere hulpmiddelen.

Daarmee is het mogelijk om u zonder tussenkomst van anderen de computer te laten bedienen. Omdat de oplossing in verschillende producten kan worden gevonden is het zinvol om samen met de adviseur de behoefte in kaart te brengen. Maak hiervoor een afspraak met onze secretaresse. Het is geheel vrijblijvend.

 

Bekijk onze computeraanpassignen

Overig

Sommige uitdagingen komen niet alleen. Dat zien wij veel in de dagelijkse praktijk. Naast een spraakbeperking komt het vaak voor dat ook de motoriek beperkt is. Dan wordt het vinden van een geschikt hulpmiddel een uitdaging. Als het hulpmiddel eenmaal is gevonden zal het ook goed moeten worden afgestemd op de gebruiker.

Daarvoor kunt u gebruik maken van onze kennis, ervaring en service. Meestal kunnen wij op basis van die ervaring snel handelen. Daarnaast is een juiste montage van het hulpmiddel van groot belang. Binnen onze instrumentmakerij kunnen wij een perfecte montage realiseren. Daar waar nodig kan KMD maatwerk verzorgen om een effectieve oplossing te bieden.

 

Bekijk onze overige hulpmiddelen

Montage

Een hulpmiddel voor communicatie of omgevingsbediening kan nog zo goed zijn. Als het niet op de juiste wijze wordt gemonteerd zal het niet optimaal functioneren.
KMD levert daarom niet alleen hoogwaardige communicatiehulpmiddelen maar verzorgt ook goede montage op rolstoel, bed of andere voorziening.
Geen enkel ander fabrikaat communicatiehulpmiddel is zo perfect voorbereid op integratie in een rolstoel. Door vanaf de eerste stap in de ontwikkeling rekening te houden met deze inbouw kunnen onze producten op een mooie en doelmatige manier worden ingebouwd. Dat geeft een stabiele totaaloplossing die perfect past en extreem duurzaam is.

Bekijk onze montage mogelijkheden

TÜV ISO-9001 ISO certificering 9001 © 2018 KMD