KMD Oogbediening

Algemeen

KMD Oogbediening

De KMD Oogbediening is ontwikkeld voor mensen die niet kunnen praten en een slechte handfunctie hebben. Door alleen je ogen te bewegen, kan je het communicatiehulpmiddel besturen. Door plaatjes of letters aan te wijzen, wordt de boodschap bij het plaatje uitgesproken of wordt de letter getypt.
De KMD Oogbediening werkt met bladensets die gemaakt worden met KMD Create.

Details

KMD Oogbediening

De oogbesturing volgt de bewegingen van de ogen van de gebruiker. Zodra de gebruiker een bepaalde tijd naar een plaatje of letter kijkt, wordt de boodschap die  bij het plaatje hoort uitgesproken of wordt de letter getypt. Met de KMD Oogbediening is het ook mogelijk via infraroodsignalen invloed uit te oefenen op de omgeving, zoals deuren openen, licht bedienen of telefoneren.

 

Een goede opbouw en bevestiging zorgt voor een optimaal gebruik van de KMD oogbediening. Er zijn diverse opbouw mogelijkheden, zoals elektrische hoog/laag beugels zodat door de gebruiker zelf het scherm op de gewenste hoogte kan instellen. Hierdoor kan het gezichtsveld vrij blijven bij het rijden of als je oogcontact wilt hebben met je gezelschap. Ook opbouw bij een stoel of bed door middel van een verrijdbaar statief is mogelijk. De KMD-adviseur bekijkt in het eerste gesprek samen met de gebruiker wat de beste opbouwmogelijkheid is om een goede werking te garanderen. 

Technische info

Afmetingen: 300 x 240 x 30 mm
Gewicht: 1245 gram
Scherm afmetingen: 12,3"
   
Voeding: Interne accu en externe voeding 

Opties

  • Als je al een communicatiehulpmiddel hebt met KMD Create, kan je de bestaande bladensets ook voor de KMD Oogbediening gebruiken.
  • Naast bediening door middel van kijken is het ook mogelijk schakelaars aan te sluiten. Met deze schakelaars kan je op het beeldscherm ook het juiste vakje kiezen. De oogbesturing is sneller, maar bij vermoeidheid kan je overstappen op bediening met een schakelaar.

TÜV ISO-9001 ISO certificering 9001 © 2018 KMD