Referenties

Op deze pagina vindt u van tijd tot tijd een verhaal van een gebruiker van één van de hulpmiddelen van KMD.  Ieder verhaal is authentiek en veelal door de gebruiker of de begeleiders geschreven. Stuk voor stuk geven ze een beeld van wat techniek voor mensen met een functiebeperking betekent. 

Vooral de toepassing van communicatiehulpmiddelen is het verschil tussen een passief of actief leven. Logisch natuurlijk als je bedenkt dat de uiterst gecompliceerde manier van communiceren tussen mensen je juist mens maakt.

Wie niet kan communiceren door een fysieke beperking is vaak een erg ongelukkig mens.  Vandaar dat KMD hier zulke blije gezichten kunnen laten zien. Eenzelfde blij gezicht dat ook de medewerkers van KMD die betrokken zijn bij de realisatie laten zien.

Gebruikt u een hulpmiddel van KMD en wilt u uw ervaringen hier vermelden?  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

WEB2 Ron Gerko afleveren T3 to Go 01feb18

Gerko, de persoonlijk begeleider van Marijke, heeft instructie gekregen om de spraakcomputer van Marijke in te richten. Vanaf nu kan Marijke haar T3-to-Go gebruiken om zelfstandig met haar omgeving te communiceren. 

Siem Redbull rolstoel T3

Siem is een groot fan van Max Verstappen en de Formule 1. Hij is de trotse bezitter van een heuse RedBull rolstoel, voorzien van een T3 to Go. Op zijn T3 heeft KMD een Max Verstappen bladenset gemaakt. 

Pieter T3 KL TV en telefoonbediening

Pieter wilde graag zelf zijn telefoon en TV bedienen. KMD heeft in de T3 nieuwe functionaliteit toegevoegd waardoor dit mogelijk is.

Daniëlle

Daniëlle (20) heeft vanwege haar spasmen onvoldoende controle over haar handen om een spraakcomputer te kunnen bedienen. KMD heeft nu een communicatiehulpmiddel geleverd die Daniëlle kan bedienen met haar ogen. Ze kan nu gesloten vragen beantwoorden.

testcase ingeToen ik nog in Amsterdam woonde en een jaar of 13 was moest ik telkens aan iemand vragen om de bel van mijn huis in te drukken zodat mijn ouders de deur konden open doen. Als er niemand was, kon ik gewoon niet naar binnen! Mijn zusje is een paar jaar jonger als ik. Zij had een sleutel en kon wel binnenkomen! Er moest natuurlijk een oplossing voor gezocht worden en toen vonden we KMD.

Al jaren werken we als logopedisten van Talant prettig samen met KMD. Onze cliënten zijn mensen met een verstandelijke beperking. Voor deze doelgroep is advies op maat van groot belang en dat krijgen we van KMD!

willeke smidsNet van school, kwam ik in contact met KMD. Dat is inmiddels bijna 18 jaar geleden. Nog steeds werk ik bij de Gemiva-SVG Groep als logopedist en is de samenwerking met KMD uitgegroeid tot het samen zoeken naar de juiste oplossing voor onze cliënten.

Ayu-2 20160303_085609_resizedZe zijn er nog! Mensen die zich het lot van anderen aantrekken en er ook wat voor doen. Dat heeft Ayu uit Indonesië gelukkig ook inmiddels ervaren.

Ayu is heel spastisch en kan niet spreken en lopen. Na haar geboorte werd ze gedumpt bij een iets betere vrouw dan haar eigen moeder, maar veel verschil was er niet. Ze werd in een soort kist gelegd ......13 jaar lang. Ze lag daar dag in dag uit, vaak zonder dat er iemand bij haar was. Haar stiefmoeder moest op het land werken om te kunnen overleven.
Lees het levensverhaal van Ayu en hoe het met haar gaat.

Hallo wij zijn Zekkie, Matthijs, Brett, Berdan en Martina, leerlingen van de Tyltylschool in Rotterdam. Wij hebben allemaal veel te vertellen maar je kunt ons niet goed verstaan. We hebben samen met onze logopedist Carla van Oostendorp en de fantastische mensen van KMD een spraakcomputer uitgezocht die goed bij elk van ons past. We zijn allemaal verschillend zoals je ziet en daarom hebben de mensen van KMD verschillende uitvoeringen van de spraakcomputer voor ons gemaakt. En we zijn er superblij mee!!

Jaren geleden communiceerden we met niet sprekende bewoners via een alfabetkaart. Je wees de letters aan, bij de juiste letter knikte de bewoner en zo vormde je woorden. Een lang gesprek zat er niet in. Dat kostte teveel tijd en energie van de bewoner.Maar gelukkig… er bestaan mensen die mogelijkheden ontwikkelen voor mensen met een beperking. KMD kwam in ons leven. Zij geven onze mensen een stem. De spraakcomputer opent een hele wereld.

TÜV ISO-9001 ISO certificering 9001 © 2018 KMD